Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

För 50 år sedan valde Yves Ruffin att omvandla sina tre hektar som ligger mellan Avenay Val d’Or och Tauxières till ekologiskt jordbruk. Han gjorde det i strid med tidens trender, då vinodlare och tekniker inte tog hänsyn till deras jordbruksmetoders inverkan på miljön. Framtiden skulle ändå styra till förmån för så få pionjärer som valde att vara annorlunda och stå på sin plats trots kritikerna. Hans son, Thierry, förde sin tradition vidare och bidrog till att utveckla alternativa odlingsmetoder. 2008 efterträdde hans fru Sylvie honom och fortsätter än idag produktionen med detta krävande tillvägagångssätt.

Vi amarbetar med Sylvie Ruffin och Champagne Ruffin som är en liten producent, Premier Cru, i Avenay Vald`or som var en av de allra första ekologiska odlarna i Champagne och de firar 50 år som ekologisk producent.

Ekologisk vinodling är krävande och kräver många arbetare; för jordbearbetningen, men också för skötseln av växten (utspridning, spaljering och trimning), som kräver mycket skötsel. Utan kemiska produkter måste lövverk och druvor vara korrekt ventilerade och orienterade. Faktum är att snabbheten och kvaliteten på insatserna är avgörande.

Skörden sker vanligtvis i mitten av september och sker för hand. Alla årgångar är lagrade i ek- och akaciafat för att vidmakthålla traditionen med de stora champagnevinerna. När de väl är buteljerade kommer champagner, efter att bubblorna har utvecklats, långsamt och lugnt utvecklas i det skyddande mörkret i källaren hos Yves Ruffin. De  säljs först när Sylvie är säker på att de har nått sin optimala mognad.

Sylvies vingård på tre hektar ligger norr om Epernay i Marnedalen, som är champagnens vagga, känd för sin Pinot Noir.

Den växer i hjärtat av sluttningarna av Champagne, en UNESCO: s världsarvslista sedan 2015, i byarna Avenay Val d'Or och Tauxières, båda rankade som "Premier Cru". Denna appellation utmärker terroirer vars gynnsamma, naturliga förhållanden ger viner av exceptionell kvalitet. Bland de 300 vinbyarna i Champagne har bara 44 fått denna certifieringsmärkning.

Om druvornas kvalitet är grunden för vinodlarens arbete måste han ändå skapa den bästa årgångsblandningen för att avslöja potentialen i varje cuvée.

Vingården är helt certifierad i ekologisk odling sedan 1971.