Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Riojas appellationsregion för produktion sträcker sig över de tre provinserna som korsas av
högre delarna av floden Ebro: La Rioja, Alava och Navarra. Hela området njuter av de två mycket olika influenserna från Atlanten och Medelhavet som ger milda temperaturer och årlig nederbörd på över 400 l/m2 – idealiska förhållanden för vinodling.

De druvsorter som för närvarande är tillåtna i bestämmelserna för appellationen Rioja är: för
röda viner, Tempranillo, Grenache, Graciano, Mazuelo (Carignan) och Maturana. För vita, Viura (Macabeo), Malvasía, vit Grenache, vit Tempranillo vit Maturana, Torrontes, Chardonnay,

Bodega Martinez Corta

Martinez Corta är en vingård från 2000-talet som har djupa rötter och en savoir-faire byggd upp under fyra generationer. Dess historia är full av speciella ögonblick, som minnesvärda årgångar och till och med de svårare, var och en av dem bidrar till rikedomen i vår vinhistoria.

Martínez Corta ligger i Uruñuela, i hjärtat av Rioja Alta, och har dragit nytta av fyra vinodlingsgenerationers outtröttliga ansträngningar. De olika generationerna har genomgått en lång resa, som började med planteringen av de första vinstockarna på sluttningarna av floden Najerilla, bredvid byarna San Asensio och Torremontalbo.

Från det ögonblicket har namnet Martínez Corta varit synonymt med stort kunnande och passion för vin, tillsammans med en noggrann omsorg och uppmärksamhet i vingården som gått i arv från fäder till söner, förstärkt av de yngsta medlemmarnas framåtanda av familjen.