Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Ribera del Duero

Ribera del Duero ligger i norra delen av Spanien i den autonoma regionen Castilla y Leon. Längst med floden Duero, som rinner ut mot Atlanten genom Portugal. Regionen är fortfarande ung, den fick sin egen ursprungsmärkning 1982 och sedan dess har både odlingsarealen och antalet vinproducenter ökat rejält. Nu räknas området tillsammans med Rioja och Priorat som en av de mest framträdande vinregionerna i landet. Här hittar man världskända ikonviner som till exempel Vega Sicilia, Pingus och den kända danske producenten Peter Siseck. Området är platt, böljande och har påverkats utav århundraden av erosion. Det präglas av medelhavsklimat med kontinentala drag. Torra, heta somrar samt kalla vintrar då temperaturen kan gå nedåt -10 grader. På grund av den relativt höga höjden mellan 700-900 meter över havet är odlingarna lättpåverkade av frost och har en kort växtsäsong, men soltimmarna är många, nederbörden relativt låg och temperaturväxlingen mellan dag och natt gör att druvorna ändå kan nå full mognad. Jordmånen som ligger på en forntida sockel är omväxlande.

Bodega LLeiroso

Druvorna som används  i produktionen vinerna är Tempranillo, från de 25 hektar av egna vingårdar som ligger i Valbuena de Duero, runt själva vingården, samt i Pesquera de Duero och Peñafiel. Bodegan är belägen på den mytomspunna "Golden mile", där flertalet stora producenter är belägna, bl.a Vega Sicilia mm. Dessutom arbetar man med ett litet antal familjer av vinodlare.

Druvorna kommer från vinstockar upp till 80 år gamla, väl rotade i jorden och motståndskraftiga mot hårt väder, med låg avkastning och hög kvalitet.
Under skörden respekteras fruktens känslighet och samlas druvorna i lådor med högst 15 kg kapacitet för att inte skada druvorna.