Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Terra alta är en spansk skyddad ursprungsbeteckning som ligger väster om provinsen Tarragona, mellan floden Ebro och gränsen till Aragón. Det erkändes preliminärt 1972 och Terra Alta betyder bokstavligen "högt land" och det är från detta höga land som denna vinregion breder ut sig .

Terra Alta är den sydligaste vinregionen i Katalonien. Det ligger på gränsen till inlandsdelen av Tarragona. Den har också den högsta höjden, med bergstopparna här som når 950 meter. Vingårdarna ligger längre ner, vid foten och i dalgångar. Föga förvånande betyder Terra Alta "högt land" på katalanska. Terra Alta tilldelades DO-status 1985 och har genomgått en period av modernisering sedan dess marknadsföring.

 De böljande kullarna i Terra Alta är hem för vingårdar, som odlar både inhemska och internationella druvsorter. Tillsammans med Alella, Conca de Barberà, Empordà, Penedès, Priorat och Tarragona är det en av de sju historiska ursprungsbeteckningarna i Katalonien och Terra alta har för närvarande 57 registrerade vingårdar.

  Fram till relativt nyligen var regionens viner avsedda för lokal konsumtion, men närliggande Priorat, österifrån, har höjt områdets profil och varit en katalysator för förändring.

Klimatet är en blandning av Medelhavs och kontinentalt klimat, med långa, varma somrar och mycket kalla vintrar, när temperaturen faller så lågt som (-5 °C). El Cierzo, en lokal torr vind som har sitt ursprung i Ebroflodens dalgång i väster, spelar en viktig roll för att dämpa temperaturerna under växtsäsongen, samt hjälper till att förhindra mögelsjukdomar på vinstockarna.

Jordarna är lera och kalksten, med god dränering.

 

Regionen producerar ett brett utbud av viner från druvsorter som Garnacha Blanca, Parellada, Macabeo, Moscatel, Chardonnay och Chenin Blanc för vita, och Garnacha, Carinena, Syrah, Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot och Cabernet Franc för röda.

 

Vi har möjlighet att arbeta tillsammans med Bodega La Bascula i Terra alta.

La Bascula är ett projekt av två stora vinpersonligheter, Brittiska Ed Adams, MW och sydafrikanska kända vinmakaren Bruce Jack. Med sann kärlek till Spanien har de utvecklat viner tillsammans med lokala vinmakare, med en gemensam vision om balans och äkthet, som letar efter små volymer och högkvalitativt arbete med inhemska druvor som uppnår viner med typicitet och integritet.

 Detta område har den perfekta terroiren för vinodling, med en enorm potential för att göra högkvalitativa viner. Det är hem för den vita Garnachan (Grenach).  Den röda Garnachan (Grenach) odlas med mycket gamla vinstockar och Cariñena (Carignan), med stor personlighet.