Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Gracia Hermanos D.O Montilla-Moriles

Bodegan grundades på 1950 talet av kmeisten Francisco Gracia Naranjo, Gracia Hermanos är en del av Pérez Barquero group. Gracia Hermanos ligger i D.O Montilla-Moriles.

Området som är lillebror till Jerez och som tillverkar världens bästa viner på druvan Pedro Ximenez.

Strax söder om Cordoba i regionen Andalusien ligger appellationen Montilla-Moriles. Det här är en relativt okänd vinregion som tidigare levererade sina druvor direkt till de närliggande och mer kända appellationerna Sherry och Malaga. Spanjorerna själva har dock alltid valt vin från Montilla-Moriles före Sherry, kanske beroende på ett lägre pris och mindre influenser från England. Sedan 1945 gör man nu både torra och söta starkviner som påminner om Sherry samt brandy under märkningen D.O  Montilla-Moriles. Det är också härifrån som Sherryvinet Amontillado fått sitt namn.

De centrala delarna utav appellationen har samma vita jordmån som vi hittar i Jerez den kalkhaltiga, vita Albariza. Övriga delar och majoriteten av Montilla-Moriles består av en lättare sandjord. Vingårdarna ligger oftast på mellan 125 - 600 meter över havet och de tillåtna druvorna är bland annat Pedro Ximenez, Moscatel, Airén, Valadi och Macabeo.   
  
Klimatet i regionen påverkas av närheten till Medelhavet och här är vintrarna korta och svala men somrarna långa, heta samt torra. Druvorna uppnår på grund av klimatet och de många soltimmarna oftast full mognad och kommer lätt upp på en alkoholhalt på 14-16 %. Därför behöver vinerna oftast inte fortifieras. Men namn, smak och doft på de klassificerade dryckerna påminner ändå om sina kusiner från Jerez, så här hittar du vin som Fino, Amontillado, Oloroso och och det söta Pedro Ximenez. Man tillverkar även Vino Joven som är ett helt ungt, fruktigt vin, oftast på Pedro Ximenez. Appellationsreglerna tillåter även Montilla Brandy som är ett destillat utav den tredje pressningen.( Viña Española)