Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Utiel-Requena är det område som sannolikt har flest intressanta vinproducenter i regionen. Det är också det största vinområdet till ytan och sett till produktion. Namnet kommer från de två städerna Utiel och Requena, kring vilka mycket av vinproduktionen är koncentrerad. Detta är det område som har mest kontinentalt klimat. Det ligger på gränsen mellan kusten och den spanska högplatån La Mancha, samt mellan floderna Turia och Cabriel.

I Utiel-Requena produceras framförallt röda viner (de motsvarar omkring 95% av produktionen) på druvan bobal men även på garnacha och temranillo. Vinerna är ofta smakrika, fylliga men inte utan elegans och finess. Mest intressanta är dock ofta vinerna på bobal.

Detta är ett vackert vinområde att resa i,. Vingårdarna ligger på bergsluttningar en bit in i landet kring små historiska byar och städer. Här finns mycket gamla bebyggelse bevarad och trevliga små restauranger och vinbarer att njuta av.

Jimenez-Vila är en liten vingård som ligger i Requena och deras ambition är att arbeta för att få den bästa produkten varje år och lägga all sin ansträngning resurser för att producera de bästa produkterna.

De använder inhemska sorter som den grundläggande grunden för sina projekt och därifrån göra olika viner som återspeglar "terroiren", betonar produktens kvalitet, tar hand om alla detaljer, från ett noggrant urval av vingårdarna till designen som finns i sitt projekt, vilket ger grundläggande värde till verksamheten.