Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Viñedos de Yaso

Toro, i  detta område ligger det en bodega Yaso, mycket nära Morales de Toro i Zamora. Med en yta på 5 ha, arrangerad på spaljéer för bättre skötsel och planterad med Tinta de Toro (Tempranillo). Producenten från bodega Yaso kontrollerar också de sekelgamla vingårdarna i byarna Valdefinjas och El Pego där våra viner Yaso Flor de Matteria och Matteria Viñas Viejas kommer ifrån.

I åratal har det vinifierats i en vingård som delvis är hyrd av producenten, eftersom den årliga produktionen inte överstiger 30 000 flaskor och där det tekniska teamet på Compañía de Viñedos Iberian styr hela processen med att göra och lagra vinerna fram till deras slutliga buteljering.

Vinerna

De är gjorda till 100 % med den inhemska sorten par excellence, Tinta de Toro, och har en personlighet som präglas av klimatet och jorden. Yaso är ett ungt vin med medelhög lagring, ett modernt vin som respekterar områdets vinframställningshistoria. Ett annat av våra viner är Yaso For de Matteria, en 14-månaders fransk ekfatslagringsprodukt med druvor utvalda från de äldsta vingårdarna. Och slutligen, Yaso Matteria Viñas Viejas, gjord på vinstockar som är mer än hundra år gamla och lagrade i mer än 26 månader på franska ekfat, ett vin som ger namn åt traditionen Tinta de Toro.

Toros ursprungsbeteckning har ett område för vingårdar på 8 000 hektar, varav 5 418 hektar är registrerade hos tillsynsrådet Consejo regulador. Med en 2 000-årig historia inom vinframställning har de en stor tradition som ger liv åt stora viner som är högt värderade för sin frukt och aromatiska styrka, samt sensoriska delikatess.

Den höga termiska kontrasten mellan dag och natt i dess klimat, nederbörden i området, på cirka 350 mm per år. Dessutom har den steniga jorden med sandiga ytor och en lerig underjord, som gör att fukt och en viss vattenkapacitet kan behållas, ett stort inflytande på genereringen av koncentrerade viner, med djup färg och hög aromatisk intensitet, som behåller syran som ger dem en enastående lagringspotential.

D.O Toro

Idag anses Toro vara en av världens  premiumvinregioner. Under de senaste 10 åren har TORO stigit från dunkel till centrum för den internationella vinscenen tack vare kvaliteten och den omisskännliga karaktären hos sina viner. Christopher Colombus var en stor älskare av Toro-viner följde med honom på hans första upptäcktsresa och i regionernas ära döpte han ett av dessa tre fartyg, LA PINTA - ett mått vin från Toro. Under 1800-talet slog Phyloxera hårt mot Europa. Tack vare toros sandiga jordar skonades de flesta av regionernas vingårdar från vinlusen. Som en av de mycket få platser som finns kvar med friska vinstockar exporterade TORO viktiga mängder vin till resten av Europa medan de återplanterade vinstockarna. Några av  de viktigaste i vinvärlden har inte tvekat att placera TORO bland de 10 mest intressanta och spännande vinregionerna i världen.