Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Anibal de Otero

Bierzo är ett vinområde som ligger i Castilla y Leon i nordvästra Spanien. Distriktet har på kort tid seglat upp som ett av de hetaste vindistrikten i Spanien, tillsammans med Priorat. Distriktet blev DO så sent som 1991. Bierzo är ett bergigt område som lämpar sig väldigt bra för vinodling. Distriktet har fått sitt namn efter den romerska staden Bergium, vilket betyder just bergigt område.

Bierzo är främst känt för sina röda viner som anses mycket kraftfulla och mörka, men ändå med en nyansrikedom som gör dem väldigt intressanta.

Den absolut vanligaste druvan i området är den blå druvan Mencia som praktiskt taget inte odlas någon annanstans i Spanien. Garnacha Tintorera och Prieto Picudo är också blåa druvsorter som förekommer för vinodling. Bland de gröna druvorna kan GodelloDona Blanca och Malvasia nämnas.

Vi samarbetar med den kvinnliga producenten Elva som äger och driver bodegan Aníbal de Otero är en vingård belägen i D.O. Bierzo, och är en hyllning till en dotter, Elva,  från sin far, Aníbal, som gett henne kärleken till vin, med mer än hundraåriga vinstockar av Mencía-sorten och till ett land fullt av tradition och vinhistoria, El Bierzo.

Elva har ett lyckat samarbete med den prestigefyllda vinmakaren och legenden Pepe Hidalgo, som utbildat de flesta stora vinmakare i Spanien, för att ta fram det bästa i familjens vingårdar.

Vid tillverkningen används endast Mencía-druvor från gamla vinstockar, mer än 130 år gamla, med en mycket liten produktion, på ett halvt kilo per stock. Mencía druvorna är handskördade, och kommer från området "los Fornos" som har de äldsta vinstockarna (130 år). Det är ett område med en jordmån av grus och skiffer, skyddat från kyla och frost av de närliggande bergen i La Cabrera, med Médulas i bakgrunden, Ancares och den tusen år gamla Castro Bergidum, ett område på en plats där Mencía når all sin prakt.