Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Bodega Mendez Moya

Naturviner vegancertifierade utan sulfiter.

Mendez Moya är en liten familjeägd bodega vid foten av Sierra Nevada i provinsen Andalucien, som har specialiserat sig på att producera ekologiska och sulfitfria viner.

Vinrankorna odlas på hög höjd och temperaturen när man ska skörda druvorna är hög och därför skördas druvorna på nätterna för hand. Handplockningen på natten görs för att bibehålla kvalitén på druvorna så de inte skadas innan de pressas.

De är ekologiskt EU-certifierade och de är dessutom helt certifierade som veganviner vilket innebär, att de har inga animaliska produkter vid klarering av vinet.

Vinerna är inte heller filtrerade för att bibehålla karaktärerna från druvorna och därför kan det förekomma bottensats. De lagrade vinerna bör ha stått upp några timmar innan servering så den kan sjunka till botten, dekantera gärna vinerna.

Deras produktion speglas av en enorm kärlek till sitt hantverk och för att producera ett sulfitfritt vin krävs en hög renlighet.

De är mycket stolta över sitt hantverk och sina fantastiskt goda viner och att de har lyckats få sina certifikat. De producerar inte så många buteljer av varje sort och de vinerna som är lagrade är också numrerade. För att värna om miljön har man dessutom valt att inte ha någon folie runt korkarna, för att begränsa miljöpåverkan.

Ekologiska, sulfitfria och veganska naturviner

Alla viner från Mendez moya är certifierade allergenfria viner.