Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Aragonien

Aragonien, som kungadöme, bildades i och med Morernas reträtt under 800-talet.  Så småningom (år 1118) så blev Cesar-Agosto (dagens Saragossa/Zaragoza) huvudstad.  Som störst nådde kungadömet ända till Spaniens sydkust.  En av milstolparna i Spaniens historia och det första steget mot ett enat Spanien, var när Ferdinand av Aragonien 1469 gifte med Isabella av Castillien, vilket också det var ett kungadöme vid den här tiden. Aragonien är en autonomregion i nordöstra spanien. Aragonien gränsar till Frankrike, Katalonien, Valencia, Rioja, Navarra. Pyreneerna har sina högsta toppar (<3000 m ö h) i Aragonien. Floden Ebro rinner upp i Aragonien och har sitt delta i medelhavet. Klimatet domineras av kontinentalt klimat med påverkan från medelhanvet, måttligt varma somrar och kalla vintrar. De viktigaste blå druvorna är Garnacha som sägs vara ursprunget tillsammans med Carigñan som också har sitt troliga ursprung från Aragonien. De vita vinerna domineras av Macabeo och Garnacha blanca men det är tillåtet med både vita och blå internationella druvor som Chardonnay och Cabernet sauvignon. Det finns 4 olika D.O områden i Aragonien Somantano, Campo de Borja, Cariñena och Calatayud.

Vi arbetar med Vinos del Viento, där grundaren heter Michael Cooper och kommer från Santa Barbara, Kalifornien. Han har bott sedan 2002 i Spanien och letat efter speciella vingårdar och gjort viner i Aragon sedan 2009 med stor passion. Vinos del Viento är ursprungsviner, odlade i utvalda områden i D.O Campo de Borja, D.O Calatayud samt DO Cariñena. 

Michael Cooper är en "Vine Hunter" och har letat efter odlingar på hög höjd, gamla vinstockar och obevattnade vingårdar. Deras unika mikroklimat och inhemska sekelgamla kloner gör några av de mest originella vinerna i världen.

Vinproduktionen är anpassad för att slå vakt om vikten av den biologiska mångfalden jordarna och vattenanvändning, det är därför de torrodlar, använder inte bekämpningsmedel och använder lokalt tillverkade lätta flaskor gjorda av återvunnet material.