Välkommen till OM.DuoVin!

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka sidan behöver du vara 20 år eller äldre.

Jag är under 20 år
Jag är 20 år eller äldre

Varför kan jag inte besöka er omduovin.se?

Du indikerade att du är under 20 år. Enligt alkohollagen och Konsumentverkets allmänna råd om marknadsföring av alkohol till konsumenter ska särskild måttfullhet iakttas vid all marknadsföring av alkoholdryck till konsumenter.

Jag förstår

Quinta Esencia

Vingården,  grundades 2006 med en mycket tydlig idé: att producera vin inom de högsta kvalitetsskalorna och balanserade priser så att alla kan njuta av vinet. Bodegan drivs av Ramiro Carbajo som är  en välrenomerad enolog med lång erfarenhet bl.a från, Pago de Carraovejas, Barón de Ley, Jacques et François Lurton och som konsult i flera olika områden I Spanien. Ramiro driver Quinta Esencia i sällskap med Florentino Ferrín, en självlärd vinentusiast: Deras motto är viljan att producera de bästa vinerna med Tinta de Toro. 

Toro är platsen, på 700 m höjd, med ett kontinentalt klimat med mycket uttalade maximala och lägsta temperaturer. Sandsten, lera och kalkstensjordar, med en stor mängd stenblock. Lika långt från Valladolid och Zamora. Från pre-phylloxeric vingårda produceeras vin i harmoni med druvorna och med  integrerad fathantering.

Med Tinta de Toro och det kastilianska tålamodet säljs vinerna, till de mest prestigefyllda restaurangerna klassificerade i de bästa guiderna.

D.O Toro

Idag anses Toro vara en av världens  premiumvinregioner. Under de senaste 10 åren har TORO stigit från dunkel till centrum för den internationella vinscenen tack vare kvaliteten och den omisskännliga karaktären hos sina viner. Christopher Colombus var en stor älskare av Toro-viner följde med honom på hans första upptäcktsresa och i regionernas ära döpte han ett av dessa tre fartyg, LA PINTA - ett mått vin från Toro. Under 1800-talet slog Phyloxera hårt mot Europa. Tack vare toros sandiga jordar skonades de flesta av regionernas vingårdar från vinlusen. Som en av de mycket få platser som finns kvar med friska vinstockar exporterade TORO viktiga mängder vin till resten av Europa medan de återplanterade vinstockarna. Några av  de viktigaste i vinvärlden har inte tvekat att placera TORO bland de 10 mest intressanta och spännande vinregionerna i världen.